Mángoldos tészta
A mostani receptem egy szénhidrátban szegény tészta. A hagyományos tészta rengeteg kalóriát és szénhidrátot tartalmaz, éppen ezért ennek helyettesítésére egy igazán kalóriaszegény és szénhidrátszegény tésztát használtam.
Hozzávalók:
-
1 póréhagyma
-
mángold ( 8-10 levél )
-
1/2 liter víz
-
1 leveskocka
-
só, bors, pici kakukkfű
-
tejszínes habarás ( víz és konjak liszt keveréke )
-
parmezán sajt
-
nocarb noodle tészta: 1 csomag ( 25 dkg )
Elkészítés:
A póréhagymát olajon megpároljuk. Aztán pedig megpároljuk a mángoldot. Majd felöntjük 1/2 liter vízzel és fűszerezzük ( só, bors, pici kakukkfű ).Végül beleöntjük a tejszínes habarást. És még pár percig főzni hagyjuk. Majd miután levettük a tűzről, megszórjuk a parmezán sajttal.
Miért is olyan egészséges ez az étel?
A mángold különösen gazdag A-, C- és E-vitaminban, magnéziumban, mangánban, káliumban, vasban és élelmi rostban. A felsoroltakon kívül figyelemre méltó mennyiségben tartalmaz rezet, kalciumot, foszfort és cinket, illetve sokféle B-vitamint.
Kiemelkedő K-vitamin tartalmánál fogva erősíti a csontállományt. Már egyetlen tányérnyi mángoldos ételben is megtalálható a napi K-vitamin szükségletünk háromszorosa.
A mángold bővelkedik antioxidánsokban. C- és E-vitamin tartalma mellett karotinoidjai is elősegítik a szervezet rákbetegség elleni védekezését. A kutatások elsősorban a tüdő-, hasnyálmirigy-, húgyhólyag- és prosztatarák esetén számoltak be jótékony hatásáról.
Vastartalma miatt fogyasztása kifejezetten javasolt fejlődésben levő gyermekek, kismamák, idősek és betegségből felgyógyulók számára.
Forrás: http://tudatosvasarlo.hu/cikk/mi-fan-terem-mangold